Koken met Hennep? CBD hennep thee is gezond.
In het televisie programma BinnensteBuiten ging chef-kok Alain Caron de uitdaging aan om met hennep te koken. En daar kwam een hele bijzondere maaltijd uit! Hennepthee is gezond en lekker. Deze ‘in hennep gepocheerde kabeljauw met mosselen en groenten’ kun je ook zelf maken, lees verder voor het recept en bekijk de video.
Ingredienten Kabeljauw gepocheerd in hennep
Voor 4 personen:
4 kabeljauwfilets van ongeveer 150 gram per stuk
140 gram hennepthee
2 liter water
2 eetlepels arachideolie
120g oesterzwam
100g cerise tomaat (cherrytomaat)
2 wortelen
20 mosselen (alleen het vlees)
100g lamsoor
150g fijne noedels
Bereiding In Hennep Gepocheerde Kabeljauw
• Kook de hennepthee in het water en laat 2 minuten koken. Schenk het door een zeef.
• Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in tweeën.
• Spoel de lamsoor schoon. Snij de oesterzwammen in tweeën en bak ze bruin in de arachideolie. Voeg dan de lamsoor, tomaten, wortelen en mosselen toe. Bak dit nog 1 minuut en bewaar het op een bordje met keukenpapier.
• Pocheer de kabeljauw in de helft van de hennepthee tot het gaar is. Doe ze dan in aluminiumfolie.
• Kook de noedels al dente.
• Verdeel de noedels over de borden en leg het mosselen-groentemengsel daar op. Leg dan de kabeljauw erop en serveer met de resterende hennepthee als saus.
Bekijk hier de video hoe Alain Caron in de aflevering ‘Met de neus in de hennepplanten!’ van het televisie programma BinnensteBuiten dit recept klaarmaakt en praat met duurzaamheidsadviseur Esther Molenwijk van Dutch Harvest die meer verteld over hennep.
Eet smakelijk!
Klik hier voor goede kwaliteit biologische CBD hennepthee
Bron: http://www.kro-ncrv.nl/