Vegan burgers van linzen, zoete aardappel en hennepzaad
Dit geweldige recept voor een linzenburger met hennepzaad van Amber Albarda in samenwerking met TerraSana moet ik natuurlijk even met jullie delen. Amber heeft namelijk met deze veganistische burger van o.a. zoete aardappel en rode linzen een goed alternatief bedacht voor een vleesburger. Vaak zijn de vegetarische burgers uit de supermarkt erg bewerkt en bevatten ze ongefermenteerde soja. Maak dus liever je veggie burgers zelf, dan weet je wat erin zit.
Ingredienten linzenburger met hennepzaad
Voor dit recept maakt Amber een combinatie van vegan producten als bindmiddel. Meestal wordt hiervoor ei gebruikt, maar havermout met hennepzaad is een perfect alternatief. Bij vleesvervangers kan het goed zijn om te letten of je wel voldoende eiwitten binnenkrijgt. Deze linzenburger met hennepzaad is een uitstekende vleesvervanger, want zowel linzen als hennepzaad bevatten maar liefst 30% eiwitten. Verder zit er in deze heerlijke burger miso voor het hartige, koriander, komijn en knoflook voor een diepe Oosterse smaak en de zoete aardappel zorgt samen met het hennepzaad voor een zachte structuur. Alles bij elkaar een geweldige vegan burger die je moet proeven!
Tips en recept
Ben je meer van de salades dan van de burgers? Dan is de tip van Amber om balletjes van het deeg te rollen. Zo krijgt jouw salade nog wat meer ‘body’ en een heerlijke extra smaak. Gebruik wat minder havermout of hennepzaad, zodat de balletjes lekker zacht van structuur zijn. Tip van mij als Hennepman? Voeg wat puur gedroogd hennepblad toe voor nog meer smaak, zo wordt het pas echt een linzenburger met hennep! Het recept is te vinden op het receptkaartje dat je hier kunt bekijken. Liever een papieren receptkaartje? Deze kun je samen met de basis ingrediënten hier voordelig online bestellen.
bron: http://terrasana.nl/